DET HÄR MED EGET FÖRETAG

I år firar jag fyra år som egen företagare på heltid. 

2013 startade jag min första enskilda firma och kunde inget om företagande. Det är ungefär så jag jobbat hela tiden. Jag har startat saker utan att veta nåt om det – så har jag lärt mig under tiden 🙂 vissa föredrar att lära sig saker by the book men det har aldrig varit en stark sida hos mig då jag saknar tålamod. 

Jag har ett stort behov av förändring och nya utmaningar, därför passar företagande mig väldigt bra. Jag har alltid bytt saker. Flyttat ofta. Bytt skola ofta. Haft många jobb. Nu har jag haft ”samma” jobb länge nog för att veta att jag verkligen dör för det jag gör. 

När jag började blogga fanns typ inga träningsbloggare förutom PT-Fia, fitness var ganska smutsigt hos allmänheten och det fanns inte pengar i det. Jag blev tipsad (av min nuvarande ”agent” lite kul;-)) att jag borde satsa på mode istället. Det ni kanske inte vet är att jag redan gett det ett försök. Hahah fyfan, då hade jag inte pallat blogga länge. Jag är så ointresserad av fashion och galna modebilder och allt som hör till. Önskar jag var mer lagd åt det hållet! 

I alla fall hittade jag min grej i träning och tankar. Kanske inte den vanligaste kombon, det typ ytligaste och djupaste i ett. Men jag tror att det var det som gjorde att många började följa mig. Man gillar att överraskas. Mitt utseende har jobbat både mot mig och med mig så många år, jag vet att många har förutfattade meningar om mig. I jobbsammanhang behöver jag inte direkt överprestera för att någon ska säga ”vad grym du är, du är verkligen inte som man kan tro”. Hehe. Men – jag gillar att jag inte är som man kan tro. Jag gillar att man kan vara en liten blond tjej och ändå sitta i möten med stora chefer på stora bolag och få dom att tappa hakan. Det jag inte gillar är att det är så. Och att dom flesta stora chefer är män. Men – generationsskifte och nu ligger det i våra händer också! 

I alla fall.. jag tröttnade på att bara blogga v ä l d i g t snabbt. Jag har jobbat med lite olika projekt på sidan under tiden, varit med o startat en webbshop, jobbat med att starta ett kosttillskottsmärke, jobbat som brand manager osv. Jag har svårt att göra en sak och jag är i så stort behov av variation. Så för 2 år sedan fördelade jag min tid mellan bloggen och mitt klädmärke jag startade. Bring Sportswear. Det lanserades ett år senare och har snart funnits i två år. 

Jag investerare typ alla mina besparingar i mitt andra AB i det bolaget. Privat har jag en del sedan innan och jag har alltid sett till att ha en trygg grund med en bostadsrätt framför att spendera mina pengar. För framtidens trygghet är ett hem en viktig sak för mig och inget jag skulle kunna tumma på. Jag har utöver det kunnat resa rätt mycket senaste åren och ändå lagt undan det jag behövt för att investera i BSW. Men innan det var det bara jobb jobb jobb och inget spenderande. Vilket jag är sjukt tacksam för nu! 

Den största uppoffringen jag tycker eget företag innebär är tid. Det är extremt mycket tid. Hade jag jobbat som anställd hade jag tjänat så bra på all övertid haha! Men det är det här suget.. suget att komma framåt! Att bli grymmare. Det är något jag inte känt på någon arbetsplats. Det är också mycket trygghet som uppoffras. I nuläget är båda mina företag beroende av mig. Om jag skulle bli sjuk skulle det mesta stanna. Om jag skulle få barn skulle jag inte kunna vara mammaledig som en anställd. 

Men.. friheten! Det är magiskt. Det tillsammans med den här ständiga peppen som gör att man inte kan bli mätt på att jobba. Det är en härlig känsla! Jag har faktiskt blivit duktig på att stänga av och vara ledig också. Lägga bort allt. Det är väldigt viktigt. Man får tvinga sig att sluta jobba istället för att tvinga sig till jobbet 😉 

Jag har aldrig gjort något by the book. Jag har gjort några halvdana kalkyler. Jag har koll på den ekonomiska biten men utan att snöa in mig för mycket på siffror. Jag visste inget om att ha ett eget klädmärke. Nu sitter jag här och börjar se min vision växa fram. Det är en magisk känsla! Det enda man behöver är vilja, våga och att vara hungrig. 

Mitt andra bolag, med bloggen och allt därtill. Har också fått en skjuts av min motivation i år. Jag är så glad att jag bytte bloggplattform och började jobba med personer som tror på mig och vill hjälpa mig framåt. Det känns så kul att hänga här igen efter en motivationssvacka förra året. Jag har roliga saker på gång inför 2017, det var verkligen längesen jag kände mig såhär överhype. 

Det är status på mig just nu! 

15 reaktioner på “DET HÄR MED EGET FÖRETAG”

 • Aleena skriver:

  Congratulations on all your success!! I wish you so much more in the future! You’re so inspiring. Keep kicking butt and breaking misconceptions! Sending love your way <3

 • rebecka skriver:

  jag klickade precis hem en träningsbh och svarta mjukisbyxor från bring sportswear, är såå taggad!! LÄNGE velat beställa från ditt märke, och nu äntligen ba gjorde jag det tjoho! synd bara att mina favorittights inte fanns i lager i min storlek, oh well, next time! 😀

 • Reach Your Goal skriver:

  Wiho! Vad kul blev så pepp av att läsa älskar också att driva eget och instämmer och känner igen mig i mycket. Jag kan erkänna att jag hade en förutfattade bild av dig, men tror det var i en videoblogg för ngr år sen som jag hajade till och klickade in mig på din blogg och såg den sida som inte förmedlas på instagram ( inte så konstigt då text och bild här helt skilda saker). Tack för en bra blogg och kör hårt med företagandet ??

 • Riktigt inspirerande läsning! Om du har några grymma tips att dela med dig av till en som ligger i startgroparna för att starta eget och skapa sitt dröm(arbets)liv får du gärna skriva ett inlägg om det ?? Keep up your good work!

 • Evelina skriver:

  Din blogg blir bara bättre och bättre! Älskar din inställning, keep the good work up!

  ?

 • Malin skriver:

  Kul att du känner dig motiverad inför i år, heja dig!!! Kul att få läse lite om ”arbetshjärnan” du har också 🙂

 • Sofia skriver:

  Jag undrar har du nu lagt ner ditt företag femimal? Vad använder du för kosttillskott nu ?

  • Alexandra Bring skriver:

   Det är inte mitt företag, men jag drev projektet och när jag började jobba med Bring Sportswear så frontade jag bara varumärket, men för några mån sedan slutade jag jobba med dom! =) Har skrivit om det förut. Jag använder ingenting alls just nu!

 • Tack för ett superpeppande inlägg! Jag är precis i början av min karriär som bloggare och egenföretagare och det känns så himla motigt ibland med all tid som man lägger ner utan att tjäna knappt nått alls såhär i början. Den här texten var precis vad jag behövde just nu 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.