FUTURE DAY

Hej fina ni! Igår var jag och Bring Sportswear inbjudna till Future Day. Det var en dag med fokus på framtidens ekonomi, köpbeteende och vår utveckling. Vi fick lyssna på föreläsningar med Anders Borg, Nordea, Swish & Mobiento. SÅ kul att 3 av 4 föreläsare var tjejer, bland annat VD:n på Swish 🙂 Blev glad i hjärtat! Efter föreläsningarna tog vi bussen till Nybrokajen och tog en båt ut där det bjöds på mat, trolleri och livemusik. Så rolig heldag med massa inspirerande människor.

När vi skulle äta middag hamnade jag bredvid två män, en äldre man från ”den gamla generationen”. Jag och Axel som jobbar hos mig satt och kallpratade lite med dom. Han frågade lite vad vi höll på med och vi berättade om vad Bring Sportswear är. Efter en stund vänder han sig mot Axel och frågade när han startade bolaget. Varpå Axel pekar på mig, och säger att det var hon som startade det. Den typen av fördomar stöter jag på väldigt ofta i mitt arbete, och samtidigt som jag njuter lite av att göra människor ställda tycker jag att det är tragiskt att det ska finnas så mycket fördomar mot unga tjejer. Jag tycker att det är viktigt att vi tror på oss själva och har självförtroendet att starta upp saker själva. Den här ”lilla gumman”-attityden som funnits med alldeles för länge måste försvinna.

Det som gjorde min kväll igår var att könsfördelningen var väldigt jämn. Efter en stund fick jag sällskap av en härlig kvinna som började prata med mig, vi började prata om sociala medier och influencers. Efter en stund visade det sig att hon är VD för Adressändring och är en riktig power woman. Jag blev så himla inspirerad och jag kände att jag har mycket att lära av henne och hon av mig. Det slutade med att vi bytte kontaktuppgifter och planerade en lunch. Jag hoppas att den äldre mannen bredvid mig fick en liten ögonöppnare! Hur som, hade jag en riktigt härlig dag och tack Payson för att ni bjöd in oss 🙂

Hello, you guys! Yesterday, me and Bring Sportswear were invited to Future Day. It was a day focusing on the future economy, buying behavior and our development. We listened to lectures with Anders Borg, Nordea, Swish & Mobiento. So fun that 3 out of 4 lecturers were girls, including the CEO of Swish 🙂 Enjoyed it so much! After the lectures, we took the bus to Nybrokajen and took a boat out for food, magic and live music. Such a fun day with lots of inspirational people.

When we were going to have dinner, I ended up next to two men, an older man from the ”old generation”. Me and Axel who works with me sat and chatted a little with them. He asked a little about what we were doing and we told him what Bring Sportswear is. After a while he turned to Axel and asked when he started the company. Then Axel points to me, saying that it was she who started it. This kind of prejudice I encounter very often in my work, and while I enjoy doing a lot of people chocked, I think it’s tragic that there are so many prejudices against young girls. I think it’s important that we believe in ourselves and have the confidence to start things up ourselves. This ”little girl” attitude that has existed for too long has to disappear.

What made my night yesterday was that the gender distribution was very even. After a while, I was joined by a lovely woman who began to talk to me, we started talking about social media and influencers. After a while it turned out that she is the CEO of Addressändring and is a real power woman. I was so inspired and I felt that I had a lot to learn from her and her from me. We ended up switching contact information and planning a lunch. I hope the older man next to me got a little eye opener! However, I had a really lovely day and thank you Payson for inviting us 🙂

14 reaktioner på “FUTURE DAY”

 • Cecilia skriver:

  Vilken rolig dag! Vart är din snygga blus från förresten?

 • ule skriver:

  I fully agree with you, sexism has no place in 21st century. Thanks for posts like these!

 • Det är så bedrövligt att sådant gubbigt beteende förekommer fortfarande. Jag får ibland frågan ”Hur kan du utbilda chefer när du själv inte är chef?” – ni kan ju gissa vilken kategori av personer som ställer den ? Du är en grym förebild för många och jag är SÅ glad att att du lyfter dessa ämnen Alexandra – det behövs! ?

  • Alexandra Bring skriver:

   Usch, men jag hoppas att det är en utdöende generation och att kommande generationer kommer ha en annan bild av oss grymma kvinnor! <3 Heja heja!

 • Jennifer skriver:

  Skit tråkigt rent ut sagt! Har själv varit med om samma typer av fördomar från män i den äldre generationen och det är så otroligt frustrerande och tråkigt. Men jag tror och hoppas att följande generationer har lite mer vett i skallen och förstår att vem som helst kan vara smart, driven och framgångsrik, ”till och med” de unga tjejerna ? riktigt bra att ni influencers visar var skåpet ska stå och att så många av er håller varandra om ryggen! Girl power! ?

 • Julia skriver:

  Vad grym du är! Möter också detta sjukt mycket i mitt jobb och det är så himla tröttsamt ibland. Men keep it up, snyggt skött av dig att möta deras fördomar på det sätt du gjorde! Power till dig!

  • Alexandra Bring skriver:

   Man får bara fortsätta kämpa på och förhoppningsvis bädda för en bättre framtid för kommande generationer <3 Tack babe!

 • Sofia skriver:

  Hej Alexandra! Hittade precis till din blogg och vill bara säga att den är så jäkla grym! Älskar främst kombon av träning och goda/nyttiga recept om varannat, tack för det och ha en härlig söndag! Kram S

 • Ellinor skriver:

  Jag håller med! Och heja dig och alla grymma kvinnor där ute som är med och står upp för kvinnor och varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.