GRILLAD KYCKLING SOM I AFFÄREN

Hej babes och hej måndag! Tänkte dela med mig av det här receptet på grillad kyckling som jag gjorde förra veckan. Jag äter kyckling ca 1 gång per år och den enda kyckling jag gillar är grillad kyckling som man köper på affären så jag provade på att göra en marinad baserat på det. Den här måltiden får 10/10 Alex.

Grillad kyckling-marinad: 
Kycklingklubbor (1 kg) 
2 vitlöksklyftor 
2 msk olja 
2 msk honung 
1/2 dl soja 
3 msk tomatpuré 
1 msk paprikapulver 
2 msk grillkrydda 
Ev. vatten att späda ut med 

Gör såhär: Pressa vitlök och blanda samtliga ingredienser. Sätt ugnen på 200 grader och förbered det du ska äta till (om du inte har sjuk framförhållning och förbereder detta dagen innan). Jag körde på crashed sweet potato och brysselkålen (HÄR) + en sås gjord på honung, vitlök och turkisk yoghurt. Lägg upp kycklingen på en ugnsform. Jag penslade på det som var kvar i marinadpåsen över kycklingarna. Ha i ugnen ca 40-50 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt. Servera!

Hello babes and hello monday! I thought to share this recipe for grilled chicken that I did last week. I eat chicken about once a year and the only chicken I like is grilled chicken that you buy at the store so I tried to make a marinade based on it. This meal gets 10/10 Alex.

Grilled chicken marinated:
Chicken clubs (1 kg)
2 garlic cloves
2 tablespoons of oil
2 tablespoons honey
1/2 dl soya
3 tablespoons tomato paste
1 tablespoon of paprika powder
2 tablespoons BBQ season
Ev. water to dilute with

Do as follows: Squeeze garlic and mix all ingredients. Put the oven at 200 degrees and prepare what you are going to eat (if you do not have a crazy precaution and prepare it the day before). I had it with crashed sweet potato and Brussel sports (HERE) + a sauce made of honey, garlic and Turkish yogurt. Lay the chicken in an oven form. I brushed on what was left in the bag of the marinate over the chickens. Put in the oven for about 40-50 minutes until the chicken is completely done. Serve!

14 reaktioner på “GRILLAD KYCKLING SOM I AFFÄREN”

 • Martine Nicolaysen skriver:

  Hej Alexandra! Har följt din blogg och IG i typ fem år, och du är en stor inspiration! Jag beundrar dig mycket. Jag undrar om du kan göra några inlägg eller videor typ «what I eat in a day»? Jag skulle verklingen uppskatta det.

  Ps. Jäg och min familj brukade åka till Umeå/Skellefteå/Boden hela tiden på semester när jag var yngre, så tycker det är kul att du är från Umeå. Jag är från Nord-Norge!

  Kräm!

 • Diana skriver:

  Jaha varför bara 1 ggr per år? Tack för receptet!

 • Sofia skriver:

  Hej Alexandra! Du skrev ett inlägg för ett tag sen om att du fick problem med din hy när du bytte till hormonfritt? Jag har samma problem och undrar vad du använder för produkter nu och om det har hjälpt ? Mvh Sofia 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Hej fina!! Jag har kört en hel del från vichy på slutet, jag fick massa kommentarer om olika produkter på inlägget med tips. Måste prova mer! 🙂 kram

 • Sanna skriver:

  Kommer det nån rabattkod snart…. 😉 är så sugen på att shoppa men är alltid roligare när det är lite nedsatt om man ska köpa mycket :))
  Du är grym! //S

 • Lizzie skriver:

  Har precis lagt kycklingen i marinad i kylen, det lät sååå gott! Men kan du inte plz berätta hur du gjorde sötpotatisen ?? Har googlat på recept, men de ser inte riktigt ut som de du gjort ?

 • Edie skriver:

  Jag testade att göra kycklingen till min sambo (jag äter inte kött själv) och han älskade det! 🙂

 • Annelie Jansson skriver:

  Hej Alexandra
  Tack för tipset med egen hemgjord marinad till kycklingklubbor i ugnen det smakade super gott än en gång tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.