ÄNTLIGEN FREDAG

Hej på er och hej från kulan! ÄNTLIGEN fredag. Den här veckan har varit väldigt rolig men också uttömmande. Igår hade jag en riktig preggo-night där jag grät hela kvällen bara för att. Blev så orolig, bebisen är så sjukt lugn hela tiden och nu när man ”ska” känna rörelser hela tiden tror jag att något har hänt hela tiden. Inre stress. Igår hände inget fast jag drack vatten, stod på huvudet osv så fick lite lätt panik men sen äntligen kände jag lite rörelse. Men – även fast det är skönt att jag inte blir misshandlad inifrån hade jag hellre haft det så än denna ständiga oro som jag försöker tänka bort.

Jaja, idag är en ny dag och jag känner mig mycket gladare. Sovit 10 h två nätter i rad, min kropp har varit så trött. Men inte så konstigt efter denna köttarvecka =) Är i alla fall redo för helg nu, och har storstädat och rensat här hemma så det är så fräscht. Älskar att starta helgen med en städad lägenhet. Jag kan inte slappna av när det är kaos. Det går till en viss nivå men sen måste jag städa. Och när jag är ledsen älskar jag att städa. Mår alltid lite bättre efteråt, haha! Min kille är exakt likadan med att ha det städat, men han är mer pedant än mig. Får se hur det ska gå för oss sen, om vi kommer ha det lika städat eller babykaos..

Idag ska jag i alla fall möta upp min syrra och sen ska vi träna och ha en myskväll. Har jobbat undan lite och ska se till att njuta bara av att det är fredag och göra mysiga saker. Jag måste hitta en fin mobil till bebisens säng som nu är färdigmonterad. Tänkte fota allt imorgon och visa er vad vi förberett här hemma!

Hello you and hello belly! Finally Friday. This week has been very fun but also exhaustive. Yesterday I had a real preggo night where I cried all night just like that. I became so worried, the baby is so calm and still all the time, and now thatI have to ”feel” moves all the time, I think something has happened all the time. Inner stress Yesterday nothing happened, I drank water, stood on my head, etc. So got a little panic, but at last I felt a bit of movement. But – even though it’s nice that I’m not beaten from within, I would rather have had it like that than this constant concern that I’m trying to not think about.

Yes, today is a new day and I feel much happier. Slept for 10 h two nights in a row, my body has been so tired. But not so strange after this week of so much =) In any case, I’m ready for the weekend now, and has been cleaning here at home so it’s so fresh. Love to start the weekend with a cleaned apartment. I can not relax when there is chaos. It goes to a certain level but then I have to clean. And when I’m sad I love to clean. Always feeling a little better afterwards haha! My guy is exactly the same to keep it clean, but he’s more pedant than me. May see how it will be for us later, if we will have it clean or baby chaos..

Today, at least I will meet my sis and then we will work out and have a cozy evening. Have already worked off a little bit and will make sure to just enjoy that it’s friday and do cozy things. I have to find a nice mobile to the baby’s bed that is now ready. I thought I’d take some pics of it all tomorrow and show you what we have done here at home!

11 reaktioner på “ÄNTLIGEN FREDAG”

 • Josephine skriver:

  Hi Alexandra!

  Pregnancy blues are hard af! I’ve heard. I hope you’re okay though. Try picture yourself inside a bubble filled with immense compassion, or like, when the baby is calm, you can think of it as the baby manifesting its affection for you! 😀 <3

 • Johanna skriver:

  Ha en fin helg 🙂

 • Malin skriver:

  Ett tips är att köpa en mobil som är fin/rolig att titta på underifrån och inte från sidan. Sjukt nog ganska svårt att hitta, fast den ska finnas där för bebis skull! ?

 • Maya skriver:

  Var inte orolig fina du, förstår att det är jobbigt att inte känna rörelser så ofta som ”alla” andra gör. Det pratas bara om att alla känner sin bebis sparka typ 50 gånger i timmen dygnet runt, aldrig om oss som har lugna bebisar som sparkar några gånger per dag.

  Jag hade också en jättelugn bebis. Vissa dagar låg jag och grät och grät för att han inte sparkade och jag trodde att han var död. Ibland kunde det gå 4 dagar utan minsta lilla rörelse när jag var i vecka 35-40.

  Men ut kom en superfrisk liten kille. Han är än idag (snart 4 månader) världens lugnaste och snällaste bebis. Han har sovit hela nätter sedan han föddes, alltså 10-13h/natt utan att vakna. Så för mig stämde det verkligen att så som bebisen är inne i magen är den på utsidan också. Du kanske också har en väldigt lugn och snäll bebis i magen? ? Kram!

 • Lena skriver:

  Förhoppningsvis är det som ovanstående skriver och du kommer kunna vara tacksam för att hon är lugn när hon kommer ut. Du har inte funderat på att köpa doppler annars? Många som oroat sig verkar fått hjälp att lugna ner sig med hjälp av en sån. Själv fick jag nog ett barn som stämde överens med hur han var i magen. Rörde sig en hel del men var inte alls vild och tror aldrig jag fick en smärtsam spark eller vaknade på natten pga av honom. Hade inget bebiskaos heller, inte pga av honom iaf ?. Knappt nån extra tvätt då han inte kräktes särskilt ofta, bara flaskor till förbannelse pga av att jag slutade amma för tidigt (ångrar det än).

 • Julia skriver:

  Åh, jag förstår dig! Med min första så kände jag henne knappt och man fick ju hela tiden höra från andra gravida om vad det sparkades och buffades…
  Jag åkte in till sjukhuset säkert 5-6 gånger i slutet för jag var så orolig men hon mådde alltid bra!
  Jag tror att man bara får höra om de som har livliga bebisar, att man tror att det är så för alla och när det inte blir så, som man förväntar sig så blir man skräckslagen!
  Jag tycker det är bra att du som offentlig person berättar om att din bebis inte visar så mycket rörelse för jag tror det är såå vanligt och skrämmer såå många, det är nog därför det inte pratas om lika mycket. Lilla onda spiralen!
  Jag är nu gravid med lillebror och han sparkar som en tok, så graviditeter kan verkligen vara olika!

  Om det är någon tröst så fortsatte vår flicka vara lika lugn när hon kom ut och har varit rena rama mirakelbarnet för oss som första gångs föräldrar, haha!

  Lycka till med ALLT! Kram

  • Maya skriver:

   Exakt samma här! Superlugn i magen och en riktig drömbebis på utsidan, han gnäller aldrig och är alltid nöjd.

   Jag fick hela tiden höra från folk att deras bebisar minsann sparkar minst 20 gånger i timmen och så var det absolut inte för mig, då blir man ju hur rädd som helst att något är fel men det kan vara lika normalt även det. <3

 • Emma skriver:

  Wow, du strålar verkligen! Så fin mage du har! ❤️

 • Nathalie skriver:

  Thank you ever so for you post.Much thanks again.

 • Denise Larsson skriver:

  Åh du har så fin kula ? förstår dig helt, har brutit ihop jag med ett par gånger när bebis är lugn. Nu senaste veckorna är det dock hålligång vilket är skönt när det närmar sig slutet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.