SAKER SOM GER MIG RYSNINGAR

Igår såg jag ett klipp där en hund åt i en glasspinne och fick paaanik. Det ger mig sjuka rysningar. La upp på min Instastory och jättemånga skrev att de delade samma känsla för just glasspinnar. Tänkte lista några saker som ger mig HURVENS (rysningar på norrländska).

Bita i glasspinnar
Fyfan. Blött trä som gnisslar lite mellan tänderna. Får fan rysningar när jag skriver det.

Kartonger
När jag ska flytta och vika ihop kartonger måste jag hoppa runt för jag får panik varje gång jag hör och känner ljudet av att vika dom. Usch.

Klösa på trä
Tänkte skriva svarta tavlan i skolan men den finns inte längre. Men trä är samma för mig. Obs sitter och skakar på benet nu för att klara av att skriva det här.

Bita i en blöt handske
Ni vet såna lovikahandskar? Med några klumpar snö på det blöta. USCH.

En ovässad blyertspenna på papper
Ni vet när träet åker på pappret för att spetsen är för liten eller gått av? Fyyyy.

Har ni något ni ryser av eller känner ni igen er i mina påståenden?

Yesterday I saw a clip where a dog ate in a glass stick and got paaanic. It gives me the chills. Added it to my Instastory and huge numbers wrote that they shared the same feeling for just ice-cream sticks. Thought a list of things that give me CHILLS.

Bite into glass sticks
Fyfan. Wet wood that rubs a little between the teeth. Gets chills when I write it.

Cartons
When I move and fold cartons, I have to jump around because I panic every time I hear and feel the sound of folding them. Yuk.

Scratching on wood
I thought to write the blackboard in school but it is no longer available. But wood is the same for me. Note is sitting and shaking your leg now to make it possible to write this.

Bite into a wet glove
You know knitted gloves? With some clumps of snow on it’s wetness. YUK.

A rough pencil on paper
You know when the wood is on the paper because the tip is too small or gone? Fyyyy.

Do you have something you get chills off or do you share my feelings?

37 reaktioner på “SAKER SOM GER MIG RYSNINGAR”

 • M skriver:

  Det med att bita i en bllöt handske kan jag tänka på ofta och jag får total panik av att bara tänka på det!!!! Fyyy faaan

 • Emma skriver:

  Alltså glasspinnar är hemska! Jag får sjuka rysningar bara jag tänker på att bita i en blöt handduk haha. Och när folk gnisslar tänder eller när man drar handen över strävt tyg!!

 • Josefine skriver:

  Fy fan håller med dig! Värsta är ju när man får papercut från en kartong??
  Och blöta vantar får jag sådana ilningar i tänderna efter en barndomsvän aaaaaalltid bet i sina handskar så det gick hål, huva så vidrigt haha! Som om det vore lördagsgodis?

 • Leoni skriver:

  Hahahaha relaterar till dina punkter! Det absolut VÄRSTA jag vet dock är ljudet av någon annans tandborstning!!! Utropstecken x3 för att förstärka hur hemskt ljudet är. Mina egna går smärtfritt men när någon annan borstar sina tänder… ryser så mycket nu att jag mår illa hahaha! Måste byta kanal eller stänga av ljudet när det händer på film (vilket är SÅ ofta, varför måste det borstas så mycket tänder på tv?! :’D) klarar inte av det raspande ljudet av tandborststrån mot tänderna huuuuaaaaliga!!

 • Sara skriver:

  Aahh kan typ inte läsa detta!! Håller med på alla. När någon skär i tallriken så det gnisslar är en till.

 • Ellie skriver:

  • griffeltavla eller skrapa tallrik
  • Gälla skrik/ höga ljud

  Finns säkert fler ?

 • Linnea skriver:

  Dör typ av att läsa det om kartonger. Hatar hatar haaaatar känslan av att ens ta i kartonger! Skulle typ kunna ha plastlådor som flyttlådor endast pga det! Typ ljudet av då kartong gnisslar mot kartong då man ska stänga dem eller sätta locket på en banankartong.. hurrvess nanting!!!

  Min kille hatar ljudet av högklackat i gnisslig snö då det är rikigt kallt typ -15 och mindre.

 • isabelle skriver:

  Fick rysningar av varenda en??

 • Rebecka skriver:

  Haha, jag är inte så känslig av mig, det är väl gnisslande skrapande här också isåfall som skulle kunna ge mig lite rysningar (typ ”svarta tavlan”-ljud). Min kille däremot HATAR när jag har strumpbyxor på mig och kliar mig så att mina naglar krafsar mot nylonstrumpetyget, det ljudet får han rysningar av haha. Måste bara lägga till att jag är en relativt ny läsare som börjat megagilla både dig och din syster, er podd visar verkligen en genuin sida av er som gjort att jag börjat läsa även era bloggar. Så himla härliga ni är! (+ grattis till er ljuvligt gulliga bebis <3)

 • Maja skriver:

  Att råka tugga på en bit papper!! Sådär torrt och stötdämpande typ.

 • Caroline L skriver:

  Glasspinnar precis som du skriver är det värsta jag vet!! Kan inte ens tänka på det utan att rysa över hela kroppen??

 • Camilla skriver:

  Jag håller med om i princip alla dom där, men min nùmero uno värsta är F R I G O L I T. Jag får ont i kroppen bara jag ser att någon i min omgivning får ett sällskapsspel i julklapp/födelsdagspresent… Ljudet av frigolit möter kartong är det värsta jag vet haha 😀 Folk omkring mig förstår inte det, men jag kan på riktigt behöva gå ut ur rummet!

 • Josefine Lindqvist skriver:

  Same here 80% av fallen. Men typ det värsta för MIG är foto papper eller typ „skolboks pappret“ när det är så blankt så det gnisslar när naglarna rör det. Usch! Får rysningar just nu! Eller typ att äta äpplen, klarar inte av texturen av äpplet. Äee, det där gnisslandet emellan tänderna och skalet. Gillar äpplen dock, så the struggle is real.

 • Cornelia skriver:

  Dra handen över strävt tyg, ljudet av att ”borsta av” någonting från ett lakan, dunjacka mot typ en husvägg (om man råkar komma emot) och termobyxor när tyget på benen gnisslar mot varandra. Man låter ju som ett psykfall när man skriver ut det i ord ? men KLARAR inte av det!

 • Emma skriver:

  Du är så söt med engelskaöversättningen. Glass på engelska betyder glas, inte glass. Glaspinnar ska nog ingen bita på..?

 • Alice skriver:

  Ja ja ja gud alla av dom! Vet inte någon som har något emot kartonger förutom jag själv haha, nu vet jag att jag inte är ensam ;)) er podd är det BÄSTA jag vet btw, vaknar seriöst på söndagar o ba ”yes nu kommer två systrar en podd ut”

 • Fanny skriver:

  Håller med på samtliga punkter – fy!!
  Vi är ett nystartat företag som hyr ut designerväskor för enstaka event eller under längre tidsperioder – checka in oss på purseu.se !

 • Therese skriver:

  Ta saker ur frysen!!! Det är vidrigt när det skrapar sådär. Även bita med framtänderna i isglass 🙁

 • Emma Westman skriver:

  Alltså det värsta är ju när man gnider sånna billiga vita servetter mot varandra, fyfaaan ryser sönder nu så himla obehagligt!!

 • Johanna skriver:

  När man ska ta ut varma saker ur diskmaskinen… finns inget värre än just den ytan.. ?

 • Emmeli skriver:

  Hatar höra folk borsta sina tänder haha! Inte jobbigt när jag själv gör det men se o höra andra – fyyyyy fasen

 • Åsa skriver:

  Haha åh, och jag som trodde jag var ensam! Precis de sakerna jag ryser utav också. Alla dessa grejer blir dessutom betydligt värre med torra händer/fingrar tycker jag (… ta i kartong eller glasspinne med vinternariga händer, fruktansvärda tanke!)
  Jag kan inte prata normalt när jag i stunden får dessa rysningar, det liksom låser sig och jag pratar sjukt obegripligt. Men det kanske bara är jag ? (och min syster). Kanske är någon form av ticks eller något.

 • Blf skriver:

  Ah herregud samma här med att bita i en blöt handske! Får tvångstankar att bita i ett par blöta fingervantar och bara ryser

 • Ulrica skriver:

  Håller med om alla, framförallt glasspinnen.. kan inte hålla i den utan jag har pappret kvar och sen slutar jag äta när man börjar nudda pinnen.. kollar bort när jag ser andra som suger på själva pinnen! Haha 🙂 sen ryser jag när jag tar i bomullstussar!

 • Diana skriver:

  oj jag bara ryser när jag bara läser det. 🙂

 • Ellinor skriver:

  FRIGOLIT

 • Elin skriver:

  Själv klarar jag inte av när någon drar fingrarna öven en vanlig ballong…uschh. Hatar också skramlet som blir när man plockar ur porslin (främst tallrikar) från diskmaskinen när de liksom slår mot varandra. Sådana vanliga saker som kan vara så problematiska ?

 • Nina skriver:

  Uhh håller med dig om glasspinnen! Så hemskt bara att tänka på det. Ljudet av när man slänger glasflaskor i en container, usch!

 • Erika skriver:

  Det värsta jag vet är nagelfilar och sandpapper. Träslöjden som barn, valde alltid det minst sträva sandpappret för det gav mig minst rysningar. En gång åkte jag tåg och en kvinna tog fram nagelfilen (!) usch får rysningar bara jag tänker på materialet.

 • Denise skriver:

  Haha usch. Sitter med rysningar efter att ha läst alla! Känner igen mig så mycket. En annan sak jag VERKLIGEN inte klarar av är också att höra porslin nudda mot varandra, alltså den lilla ”torra kanten” på undersidan. Usch usch!

  Började lyssna på er podd för ett tag sedan och strax därefter bli bättre på att följa era bloggar också. Ni är så genuina och några man verkligen kan relatera till. Älskade ”rädslor och fobier” och ”socialfobi” avsnitten, där kunde jag verkligen känna igen mig själv haha! Skönt att höra någon annan prata om samma saker.

 • Amanda skriver:

  Kartonger ja, vidrigt! Men min absolut värsta är BOMULL. Skulle inte under några som helst omständigheter kunna dra isär bomull, kan inte ens ta i vanliga torra bomullsrondeller. Har aldrig köpt hem det, så ja, jag tar bort nagellack med toalettpapper?

 • Johanna skriver:

  Håller med om glasspinnar och blyertspennor?
  Hatar också hårt packad bomull som man måste dra isär (innan bomullsbollar och bomullspads fanns) får rysningar! Och bita i en handduk/ha en handduk i munnen får kväljningar då.

 • Amanda skriver:

  Åh herregud! Relaterar så mycket!! Speciellt med kartonger! AVSKYR känslan av kartong och ljudet när det dras mor varandra!

 • Adina skriver:

  Haha, ryser angående alla!!! Stickade vantar hade jag typ förträngt….tills nu….

 • My skriver:

  Håller med om nästan alla. En annan som jag nästan tycker är VÄRST är när någon suger på tandborsthuvudet, liksom suger upp vätskan som är kvar på den efter man borstat tänderna. Usch ryser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.