OUMPH KEBAB

Hej fina! Igår ville jag käka vegetariskt. Har så dålig fantasi när det kommer till vegomat + att jag är så kräsen, gillar sällan bönor och sånt. Har tidigare provat Oumph och igår blev det deras kebab. Alltså det här blev SÅ gott, vegetarisk snabbmat typ! Jag köpte färdiga pitabröd och färdig vit kebabsås. Sen stekte jag rödlök & champinjoner i vitlök och lite chili. La in bröden i ugnen. Efter det sänkte jag plattan och la i aubergine + kebaben och lät det stå några minuter. Till det skivade jag tomat och gurka. Superenkelt och sjukt gott! Vill verkligen äta mer vego nu när vi har tid och ett hem. Har inte så många bra recept på lager så om ni har något ni tror att jag kan gilla uppskattas det 🙂 More greens to the people!

Hello cuties! Yesterday I wanted to eat vegetarian. I have such bad imagination when it comes to vegetarian food + that I’m so picky, rarely like beans and so on. Have previously tried Oumph and yesterday I tried their kebab. So this was SO good, vegetarian fast food! I bought pre done pita bread and white kebab sauce. Then I fried red onions & mushrooms in garlic and some chili. Brought the bread in the oven. After that I lowered the temperature on the frying pan and put in the eggplant + kebab and left it for a few minutes. On the side of that I sliced tomato and cucumber. Super simple and so good! Would really wanna eat more vego now when we have time and a home. Do not have so many good recipes in stock so if you have something you think I like, I appreciate it 🙂 More greens to the people!

Det här har inte något med receptet att göra, men hur fint är mitt nya grytunderlägg? Det kommer från HM Home. Kommer nog slänga in lite småsaker här och där, har så mycket nytt och fint haha!

This has nothing to do with the recipe, but how nice is my new pottery? It comes from HM Home. Will throw some little things here and there, have so much new and fine haha!

17 reaktioner på “OUMPH KEBAB”

 • Signe skriver:

  Vegetarisk stroganoff dvs halloumi och röda linser ist för korv i korvstroganoffen. Bland de godaste rätterna jag vet!!

 • Amanda skriver:

  Tips är Coops frysta vegorätter, har bland annat broccolibollar och ärtpuckar. ??

 • Sara Lindström skriver:

  Hej!
  Jag är precis som du inte så förstjust i böner och så men en kompis till mig bjöd på halloumigryta och jag gör nu den typ en gång i veckan. Sååå god!

  https://www.koket.se/halloumigryta-med-tomat-linser-och-chili

  Jag har i sambalolek i stället för grön chilli och så har jag i lite cocosmjölk i grytan också. Såååå gott!

 • Hanna skriver:

  Olika biffar blir ofta gott! Jag gillar med bland annat halloumi och morötter. Googla så hittar du flera bra recept!:) Till det brukar jag ha en kall sås baserad på creme fraiche och rostad potatis i ugn ☺️

 • Mimmi skriver:

  Här är supergod sås till fisk
  http://www.vardag.nu/kall-vit-sas-fiskpinnar/

  Och här, en kebabsås som vi brukar ha till morotsbiffarna

  4 dl vit majonnäs
  2½ dl vatten
  1 dl chilisås
  1 tsk oregano
  1 tsk dragon
  1 tsk paprikapulver
  1 tsk torkad persilja
  ½ tsk cayennepeppar
  lite salt.
  smaka av med SOCKER (viktigt)
  Blanda allt, låt stå ett dygn innan servering

 • Sofie skriver:

  Typ ALLT med halloumi är så gott!! Visserligen inte veganskt, men iallafall vegetariskt 🙂 Testa typ halloumi stroganoff eller panerad halloumi i sesamfrön med nån god bulgursallad till? Kolla PT-Fias blogg, hon har mycket bra veg recept som också är mättande, något jag annars tycker kan va ett problem att man inte blir tillräckligt mätt! Kram <3

 • Lia skriver:

  Bonniers vegetariska kokbok är svinbra, och snygg!! Supermånga recept efter säsonger och allt från enkla luncher till lyxmiddagar

 • Rebecka skriver:

  Indisk dhal och annat med linser är enkelt, proteinrikt och gott! Om du gillar linser dvs. Perfekt matlådemat också.

 • Jessica skriver:

  Vi köper alltid med en påse grönsaksbullar från IKEA:s matavdelning när vi är där, faktiskt jättegoda! Ibland steker jag på några och slänger på en sallad istället för typ räksallad, andra gånger steker vi på dem och låter sjuda i tomatsås och äter till spagetti. Vi har också använt dem istället för vanliga falafelbullar?

 • ule skriver:

  I like vegetable indian curries or pad thai with tofu, or simply grilled vegetables and cheese (I think that’s what you call halloumi). You can also mash grated vegetables together with chickpeas and some flour (and eggs if you eat them) and fry that, or make stuffed peppers without meat (with grains and garlic), make vegetarian lasagna or other pasta, or meatless moussaka with zucchini and eggplant. Another favorite of mine is grilled hokkaido pumpkin with goat cheese (you do not have to peel it at all). I eat legumes in salads and curries, but sometimes add hemp to my soups for protein.

 • Sofie skriver:

  Hej, Kolla in @vegetariskmat på Instagram. Där hittar jag min bästa vegomat!

 • Natalie skriver:

  Du kan laga precis alla rätter som du tycker om (som du kanske tidigare lagat med kött), det är bara att ersätta köttet med någon vegetarisk produkt, finns så mycket gott att upptäcka 🙂

  Tips är Hälsans kök filebitar som är ett utmärkt substitut till kyckling. Schnitzeln från samma märke är även den supergod!

 • S skriver:

  Halloumistroganoff istället för korvstroganoff är jättegott! Har inte receptet på minnet, men det finns många bra om man googlar.

 • Emelie skriver:

  Kolla in coops hemsida, de har jättebra vegrecept! Chili con aubergine är helt fantastisk! Innan jag provade den tyckte jag inte ens om aubergine (trodde jag iallafall haha)

 • Emma skriver:

  Kan tipsa om matbloggen My New Roots!

 • Josephine skriver:

  Mums! Oumph i pita är ju såå gott! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.