MACKOR TILL MIDDAG

Som ni kanske såg på min IG gjorde jag en offentlig förfrågan på kantarelltoast till min kille. Igår fick jag det!!!! SÅ gott. Vi åt faktiskt mackor till middag. För att det skulle bli lite mera matigt tog jag fram den numera obligatoriska röran i kylen. I vår poddgrupp på FB tipsade en tjej om att göra tonfiskröra på Creme Freiche med smak av chili & paprika. La i lite majonnäs och rödlök tillsammans med tonfisk. SÅÅÅÅ gott! Ätit det tre dagar nu haha. Har inte mycket tid till att göra lunch om dagarna och då är det perfekt att ta fram hårdbrödmackor + detta. Jag är så dålig på att äta fisk men älskar tonfisk och makrill på mackor.

Har ni några riktigt snabba recept, eller vad äter ni till lunch? Jag brukar också äta left-overs från middagen dagen innan. Ikväll ska jag prova ett recept min syrra tipsade mig om som också är en supersnabb middag på äggnudlar. Spännande! 🙂 Har också ätit Mac N Cheese två dagar i rad. Känner för något lite fräschare ikväll. Bortsett från tonfisken har allt jag ätit i veckan varit vegetariskt. Fortsätter försöka äta vego på veckorna och valfritt på helgen, tycker det funkar toppen :)! Om jag äter något annat blir det räkor/något med fisk. Gjorde gratäng på Tortellini och spenat förra veckan som blev supergott. Ska försöka bli bättre på att komma ihåg att fota vad jag äter så jag kan slänga upp lite recept.

6 reaktioner på “MACKOR TILL MIDDAG”

 • Sofia skriver:

  * Stek på grönsaker som finns hemma (typ morot, tomat, paprika), häll ner en burk majs, krossade tomater med basilka och örter är så god, och fetaost om du vill. Ha typ ris eller pasta till!
  * Spenatsoppa med kokt ägg
  * Bananpannkakor med propud och massa bär
  * Omelett
  * Squash med fetaost och grantäpplekärnor (finns frysta) i ugn och stek på några färdiga biffar till

 • Ida skriver:

  Gör en stor laddning god tomatsås och frys in, sen kan du använda den som tomatgrund i typ korvstroganoff, biffstroganoff, bolognese, curry etc, bara att addera grädde eller den kryddningen som passar maträtten. Så bolognesen så steker du bara köttfärs och i med tomatsåsen, smaka upp med mer vitlök och basilika och koka ihop. Sen gör du lasagne eller chili av den dagen efter om du inte vill äta samma sak igen.

  Har man bara en god grund finns det mängder av rätter man kan göra rätt fort! 🙂

 • Bella skriver:

  Åh kantarelltoast är sååå gott! Jag äter ofta pitabröd med veganröror i eftersom det är så lätt att laga. En variant jag gör är att steka lök, riven morot, skivad zucchini, vitlök, valfria bönor, ingefära, koriander, spiskummin, salt, peppar. Sen ner med röran i ett pitabröd + gurkskivor och fetaostkräm (fetaost och jag rör ut med lite yoghurt) hummus funkar lika bra om man vill ha rätten helt vegansk?

 • Jennifer skriver:

  Tortilla eller tunnbrödsrulle med sånt man tycker om i 🙂 även stekt ris med ägg i, creme cheese och t ex kyckling/quorn 🙂

 • Evelina skriver:

  Hej!
  Ska absolut testa tonfiskröran då jag också tycker det är så gott!
  Här kommer recept på en tonfiskröra jag älskar som du måste testa: tonfisk, naturell kvarg, philadelphia, paprikapesto, vitlök, rödlök, olivolja, curry, salt och peppar!

 • Floris skriver:

  Kan verkligen rekommendera Halloumi Stroganoff. Jag använda samma bas som korv stroganoff fast utan korv då, och måste säga att den var så mycket godare vegetarisk 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.