GRAVID 2 – vecka 32

Heeeej och hej ny vecka! Känns dock som den här veckan gått så sjukt fort och att jag nyss skrev om förra veckan? Antar att det kommer gå fort nu sen sakta som satan haha! Har aldrig provat gå längre än tills om 8 dagar så vi får väl se 🙂 Japp, nedräkningen fortsätter och jag är lika besatt av det datumet fortfarande.

Magen: 39 cm och 1.95 kg vid veckans slut säger appen. Enligt mitt tillväxtultraljud var hon 1.7 kg i måndags. Får se hur de stämmer sen när hon kommer ut 🙂 Fick även veta att min tapp var nästan 5 cm!!!! och att den var stängd både inifrån och utifrån. Så himla bra för hade ju så extremt mycket sammandragningar hela veckan innan. Att vila funkar i alla fall och jag kommer fortsätta underhålla mig själv mest hemma vilande tills januari är klart minst.

Lite lugnare med sammandragningar äntligen också! Trodde jag skulle vara så bunden till soffan resten av tiden men i veckan har jag faktiskt kunnat göra lite små kortare saker utan att kroppen reagerat. Det är första gången sen innan jul så det tackar vi och bockar för! Allt är liksom en bonus känner jag. Varje dag 🙂

Alex: Hur glad kan man få vara över att kunna gå i en butik och köpa en bok (vägg i vägg med ultraljudsstöllet men ni fattar) utan att få sammandragningar? Så härligt för psyket. Också skönt för att jag är orolig när jag har för mycket sammandragningar och förra veckan kunde jag inte ens gå i lägenheten utan att få världens kramp i magen. T o m en lunch som social aktivitet orkades med.

Sover faktiskt väldigt bra just nu också så länge jag inte blir väckt för då kan jag inte somna om. Om inte Lou vaknar behöver jag sällan kissa på natten. Vaknar alltid nån gång per natt men inte alls som tidigare. Skönt! Har inte heller mardrömmar just nu.

Cravings i veckan är helt klart gammeldags cocosbollar. Gud vad gott det är alltså!!!! Har inte varit helt sådär vardagsgrön med maten i veckan utan haft fredag lite då och då, nästan varje dag. Det har lett till en hel del vätska och igår hade jag så mycket tryck i kroppen att läpparna typ hängde och jag andades tungt som fan. Men det var helt klart värt det. Ska försöka att inte spåra ur med sånt som binder vätska nu bara så att resten av graviditeten kan flyta på utan ont i leder etc men ändå njuta och ha en bra balans. Fortsätter i alla fall snacksa frysta ekologiska gröna vindruvor. Perfekt om man är mätt och bara vill ha något sött och gott (även fast det tyvärr inte slår alla andra saker som gömmer sig i vår godishylla i skafferiet). Lyx att frukt smakar så gott just nu dock!!!

10 reaktioner på “GRAVID 2 – vecka 32”

 • Tiina skriver:

  Vart är tröjan och byxor ifrån? ?

 • Johanna Grahn skriver:

  Fasiken vad gött att du mår okej nu! Hoppas att det håller i sig hela vägen 🙂

 • Sofia skriver:

  Har denna graviditet följt din förra viktmässigt? Eller har du gått upp mer elle mindre jämfört med sist? Jag är gravid med andra barnet, jag är en sån som blir gigantisk haha!! Spårade fullständigt med socker sist och nu när begränsat mig har jag öndå gått upp lika mycket, besvikelsen -.-

  Du är så himla vacker gravid! Ser absolut inte svullen ut men vet exakt känslan när de sätter sig på lederna. Hoppas lillasyster stannar inne ett tag till. All lycka till er ??

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag väger mig inte ofta men jag har gått upp lite mer denna gång! Gick ner mycket i början med förra så hade lite bättre utgångsläge för denna 🙂 Men det viktigaste är ju att barnet växer och får det den ska! Jaa fyfan man får så ont. Önskar jag kunde träna för det hjälpte mig så mycket sist. Även om vikten inte påverkas så är det ju skitbra att du försöker med mer näring för bebisens skull <3 så tänker jag!!!!

 • Sandra skriver:

  Så bra att allt är bra! Är själv också sjukskriven, gick in i v. 34 idag. Min tapp hade förkortats med 1 cm (den är nu 3,5 cm) och gynekologen ville först knappt sjukskriva mig? Tyckte det var lite konstigt med tanke på att jag hade onda sammandragningar..

  • Alexandra Bring skriver:

   Men oj konstigt?? Byt barnmorska om dom inte tar dig på allvar! Kanske är det pga du är i v 34? Efter 34 är fullgångne gör dom inget för att stoppa förlossningen nämligen. Spekulerar bara nu!

 • Tova skriver:

  Hej! Fick mitt första barn under samma tid som dig och väntar nu också barn nummer 2! Kul att ha någon att ”följa”. Älskar alla mys kläder du har på dig och undrar om du inte vill göra ett inlägg om just det? Kanske tips på bra myskläder som ändå är fina att ha hemma, gå till affären i osv. Gärna gravidvänliga men inte nödvändigtvis gravid kläder. Du har jämt något fint mysset på dig och jag vill veta vart aaallt är ifrån haha? Tack för bra blogg!!

  • Alexandra Bring skriver:

   Åh tack <3 Jag försöker att skriva ut vart allt kommer ifrån men om jag är dålig på det så fråga bara!!!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.