GRAVID 2 – VECKA 34

Hello darlings! NU ni! Idag gick jag in  i vecka 35 och det är första gången jag är gravid i vecka 35. TACKAR! Bra jobbat superbody 🙂 Så skönt. Den här veckan är dom flesta bebisars lungor utvecklade också = om hon nu bestämmer sig för att komma så kommer hon med största sannolikhet vara rätt så stabil. Nice! Dock får hon ju gärna lägga på sig lite vikt etc eftersom dom räknat att hon är -11% i vikten. Får väl se. Låt oss prata om vecka 34.

Magen: Barnet är ca 42 cm och 2.35 kg vid veckans slut enligt Preglife appen. Magen har varit stenhård i veckan. Förvärkarna har verkligen satt igång som jag skrev om häromdagen och jag har haft ”mensvärk” till och från väldigt mycket i veckan. Tillbaka till soffläge med andra ord! Min kille sköter nu typ allt i vårt hem och jag försöker att bara ligga och vila + sova massor på natten för att magen ska hålla sig lite cool. Fick ju en spruta Bricanyl men det hjälpte bara en stund.

Bebisen rör sig i vanlig ordning, inte så vild men påminner mig flera ggr per dag om att hon mår bra där inne. Så himla skönt 🙂 Min specialistläkare sa att det är rätt vanligt att dom är lugna precis innan dom ska komma ut eftersom dom laddar haha. Det stämde med Lou i alla fall sista veckan innan hon kom. Ska man lita på det stannar hon inne ett tag till i alla fall.

Alex: Stressen med slemproppen haha fyfan. Höll mig lugn tills igår när jag vaknade med så sjukt mycket mensvärkaktigt. Vaknade flera ggr på natten av att magen var stenhård och kände varje gång efter vatten haha. Normalt. Trodde seriöst att jag skulle föda igår. Men tog en lång varm dusch och sen släppte det. Skönt!

Illamåendet är MYCKET bättre i veckan och jag har kunnat äta mer mat även fast jag varit mest sugen på sallad. Har i alla fall kunnat äta mer mängder utan att må illa + varit sugen på tillagad mat. Känns i alla fall toppen att ladda med lite mer mat för kroppen behöver ju verkligen energi nu! Förstå vad den utför för superjobb.

Annars är det lite svårt att veta hur jag ska tänka/vara/känna just nu som jag skrev om tidigare men jag tänker att jag vilar på och hoppas att hon håller sig inne i två v till sen är jag inte lika orolig längre. Då får det bara bli vad det blir och jag ska slappna av.

Har fortsatt cravat McFlurry Smarties i veckan, det verkar vara min grej. Ätit en nästan varje dag haha! Har inte lagt så mycket tid alls i köket i veckan så det toppar listan tillsammans med tabbouleh. Har blivit en och annan hembeställning av mat så att säga 😉 Har också fått så sjukt mycket sura uppstötningar sista dagarna. Bäst att det stämmer att det är för att bebisen har mycket hår så det är värt det. Hade inga med L och hon hade en halv frilla när hon kom ut hehe.

6 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 34”

 • Hannah skriver:

  Vart köper du alla dina fina gravidkläder?☺️

 • Sara skriver:

  Jag hade hemsk halsbränna med min andra son, sov sittandes, drack mängder med mjölk och fick äta medicin som är ok då man är gravid! På honom kunde de inte fästa en elektrod på huvudet under förlossningen för han hade så mycket hår, kom ut och såg ut som monchichi ? då han var 1,5 år hade han hår till nedanför axlarna ?

 • Mia skriver:

  Varför ger de inte Makena sprutor i Sverige? I USA får man alltid det om man fött för tidigt innan. Googla ”Makena shots” och kanske fråga din läkare.

 • Julia skriver:

  Vart kommer setet från ?? ?❤️??

 • Sara skriver:

  Haha när min son föddes hade han redan en hel peruk på huvudet. Det enda jag hörde redan under förlossningen var”Gud vad han har mycket hår” och sedan kallades han för Elvis ? Även lillebror som är i magen nu(är i vecka 32) såg vi sist på ultraljudet att han också har väldigt mycket hår redan. Dock har jag knappt haft någon halsbränna och inga surauppstötningar någon av graviditeterna:p

 • Elli skriver:

  Blir så glad för er skull för varje vecka som går. Har själv fött min son i vecka 31 och förstår nervositeten inför en till ev. Prematur och vara inlagda på neo. Hoppas lilla stannar inne tills hon är tillräckligt mogen. P.s. Förstår inte vad alla snackar om att du och syrran din låter likadant, jag hör tydligt vem som snackar ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.