GRAVID 2 – VECKA 35

Hello darlings! Kollade appen idag och möts av vecka 36 och 34 dagar kvar! Wooooooow 🙂 Börjar närma mig 14/2, kanske föder jag runt det ändå eller så är jag gravid tills v 42, vem vet? Hur som helst är bebisen utvecklad nu och saknar egentligen bara vikt och att hjärnan ska få mogna i lugn och ro typ. SKÖN känsla! Nu kommer en uppdatering om vecka 35 som varit.

Magen: 44 cm och ca 2.5 kg bebis säger appen. Nästa vecka ska jag på tillväxtultraljud så får vi se vad dom säger! Den där mensvärken/förvärkarna jag skrev om förra v är spårlöst borta. En dag försvann dom bara. Så nu mår jag helt plötsligt toppen? Har dessutom knappt haft sammandragningar. Mår alltså bättre när jag gör entré i vecka 36 än typ i vecka 20. Det förväntade jag mig inte haha. Forsätter köra på i lugnt tempo men snart kan jag vrida på lite eftersom att bebisen snart är bakad. Skönt!

Sparkarna är numera, iofs sen en tid tillbaka, mer att vrida runt sig och typ flytta på mina inälvor. Ser konturer på magen, ser ut som en Alien typ. Helt galet! Hon känns stark i alla fall 🙂

Alex: Skulle säga att mitt illamående typ är helt borta nu. Aptiten är GALEN och jag känner mig omättad oavsett vad jag äter. I veckan har jag dock kört på rätt bra mat och mellis. Energirikt och mycket bra grejer som lillan behöver. Har liksom 2 kg godis i bb-väskan som bara väntar på mig… Tycker jag haft en riktigt bra balans so far mellan att äta gott och näringsrikt och jag planerar att fortsätta med det tills BF. Efter det kan jag äta vad fan jag vill haha.

Sömnen är så bra just nu. Min mage är inte i vägen så mycket så har inga problem att hitta en härlig ställning att sova i. Den enda som stör min sömn är L. Och att jag är lite upp i varv på kvällarna pga nervös för att få barn igen.

I veckan har jag cravat maryland cookies och pannkakor med nutella. Inte har man ätit nåt av det! Min kille sa dock att han kunde göra pannkakor i helgen så hoppas att det blir av. Mmmm.. får försöka hitta mina kakor i nån butik också, ser dom typ aldrig?

Har lagat mat nästan varje dag i veckan eftersom jag mått så bra och allt har varit så gott. Älskar hemlagad mat.

Besökte barnmorskan som konstaterade att bebisen inte är fixerad men fortfarande ligger nedåt med huvudet. Får se hur allt ser ut nästa v på ultraljudet! Den där sprutan verkade göra sitt i alla fall och stannade verkligen av allt. Skönt. Tack för svensk sjukvård. Har blivit så otroligt väl omhändertagen den här graviditeten, wow vad tacksam jag är. Nu är jag också mycket lugnare och inte rädd för att föda, även om jag önskar lite mer tid inne för bebis. Underbar känsla i alla fall, att få vara gravid och slappna av samtidigt. Känner att jag redan fått revansch och njuter väldigt av att vara gravid! <3

7 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 35”

 • M skriver:

  ush vad tunn du haft blir….

  • Josefin skriver:

   Men är det det enda du har att säga efter att Alex skrivit och delat med sig väldigt personligt och sårbart om hur hon mår i sin graviditet och hur bra hon äntligen får må? Nej, inte ok. Låt en gravid kvinna vara ifred och låt henne slippa sådana slags tråkiga kommentarer.

 • Matilde skriver:

  Vad du är vacker! Jag var gravid samtidigt som dig sist och gick upp rätt mycket i vikt och fick en kropp jag var obekväm med. Du och dina tankar om gravidkroppen som du delade med dig av då var ett underbart stöd och jag tog stor tröst i det!

 • Kristine skriver:

  Vart är byxorna ifrån? ? skönt att du får må bra igen och att bebis verkar vilja stanna inne ett tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.