GRAVID 2 – vecka 36

Kan inte förstå att det är sant! Idag gick jag in i vecka 37 och det verkar som att jag kommer få prova på det här med att gå hela vägen!!!!! Bara 7 dagar kvar innan bebisen räknas som färdig. Det är nu 27 dagar kvar tills BF. HELT galet. Men nu ska vi sammanfatta vecka 36 som är avklarad. YEY!

Magen: I appen står det att bebis ska vara ca 45 cm och 2.7 kg men enligt tillväxtultraljudet igår ligger hon bara på knappa 2.2 kg. Hon är -21% och på gränsen till vad som är okej. Varför hon är så liten fick jag inget svar på. Vi kollade flödet i navelsträngen som var bra, kollade flödet till moderkakan som också var bra och även att bebisen inte börjat prioritera hjärnan som dom tydligen gör när dom får för lite näring. Allting såg alltså bra ut, förutom att hon är lite mini. Det var självklart en lättnad men ändå kunde jag inte hjälpa att bli lite nedstämd av vikten. Skulle hon födas nu skulle hon alltså väga ungefär som L gjorde och inte alls vara så stor och stark som jag föreställt mig. MEN alla organ etc är utvecklade så det är klart det är skillnad, men blir lite orolig för första tiden. Tur att jag har gjort ordning alla kläder i 44 haha! Sen är det såklart inte säkert att det stämmer helt men vi får se helt enkelt. Ska tillbaka om lite mindre än 2 veckor för ny kontroll och så får vi se.

Magen är fortsatt rätt lugn. Lite förvärkar vissa dagar och nätter men en avslappnad mage. Hon är livlig i veckan och trycker hela sin kropp mot min hud som känns som den ska spräckas haha. Har börjat med en ny olja för magen och det känns lite mindre spänt i huden faktiskt! Skönt att känna att hon lever rövare i alla fall 🙂 känns som hon mår bra då. Magen har också växt jättemycket! Tror aldrig den varit såhär stor?

Alex: Fortsatt hungrig deluxe så hon får fan ta del av det känner jag haha. Känner mig inte alls speciellt gravid och det är jag otroligt tacksam över. Känner inte att magen är så mycket ivägen och för att vara i v 37 känner jag mig otroligt smidig! Det enda är att jag inte kan sitta och duscha lika bekvämt.

Sover fortsatt bra(!!!), inatt sov jag liksom 9 h i streck? Extremt tacksam för det för igår var jag slut på energi! Blir mycket tröttare på kvällarna men dagarna är jag superpigg. Är inne i något boande nu och vill att allt ska kännas fräscht och rent. Har omorganiserat och rensat kylen x antal gånger, och nu är det tvättkorgen som måste vara tom. Hoppas att jag blir taggad på att vika tvätten också haha.

Cravings i veckan är granatäpple som jag ätit varje dag (tack älskling för att du alltid skalar åt mig) och choklad. Har gjort smoothie med kakao, dadlar, mandelmjölk, mandelsmör och salt. Gottttt! Men ärligt talat så är typ allt ätbart så otroligt gott just nu haha. Vet inte vad det är men en kopp te kan liksom vara heaven. Älskar att äta när jag är gravid pga allt blir så så gott.

19 reaktioner på “GRAVID 2 – vecka 36”

 • Linnéa skriver:

  Med min dotter visste vi inte att hon var mindre än beräknat men allt gick toppen ändå, moderkakan var liten men proportionerlig och hon likaså klassades inte som tillväxthämmad. Ut kom hon 2,7 kg och 46 cm i 39+0 troligen ca 20-25% mindre än snittet. Men allt gick jättebra och jag hade troligtvis varit väldigt orolig om jag vetat om det under graviditeten. Väntar nu mitt andra barn även som dig bf i mars och denna bebis beräknas vara lite större men inte stor. Jag tänker att det är genetiskt och alla bebisar är olika utan att det är något konstigt. Hoppas lillan stannar lite längre i magen denna gång så den får lägga på sig lite ?

 • Annika skriver:

  Alltså jag kan inte låta bli och fundera på detta kring din graviditet. Hela din graviditet både på din blogg och insta story har gått ut på att du är rädd föratt föda prematur igen, du ska bara ligga på soffan enligt läkarens order. Får verkligen ihop det haha. Under hela din graviditet har du aldrig ens fått nåt tecken på att du skulle kunna föda prematurt igen. Inga tecken alls förutom lite förvärkar vilket ALLA får under en graviditet ? vissa tidigare vissa lite senare. Hela din blogg har kretsat om att du åker till sjukhuset o du e så rädd o du får inte röra på dig, när du har en helt normal graviditet som många andra?? mitt första barn föddes i v 29, o min andra va fullgången. Det e högst ovanligt att föda två prematur barn i rad. Jag va aldrig orolig o alla läkare sa träna på som vanligt. Föda tidigt o träning har absolut inget samband, så länge du håller dig till det som rekommenderas. Tkr du är sjukt lat o skyller ditt soffhäng på din rädsla föratt föda. Aå fort du får en förvärk så går du raka vägen till soffan skriver i många av dina inlägg?? o vad har du för läkare som säger Du ska bara vila hela dagarna hemma ??? man ba what??? menar inget illa men du får hela din graviditet låta så allvarlig o typ livshotande när du egentligen är som vilken annan gravid!

  • Leoni skriver:

   Är det konstigt att vara rädd för att föda prematur igen när man har gått igenom allt vad det innebär? Du säger att din första föddes i v.29 och du var inte orolig i din andra, men det var DU och DINA känslor – Någon annan har rätt att känna helt annorlunda.

   Sammandragningar/förvärkar kan vara helt ofarliga, och är absolut väldigt vanliga särskilt i mitten och sent i graviditeten. Däremot så kan sammandragningar påverka din tapp, och därmed starta förlossningen tidigt, vilket är vad A’s läkare håller koll på. När du har väldigt mycket sammandragningar som påverkar tappen så ÄR rekommendationen att vila, inte röra på dig för mycket och inte lyfta tungt – Rörelse ger mer sammandragningar. Varför tror du att promenader rekommenderas på förlossningen när du vill starta en fullgången förlossningen eller att gå i trappor när förlossningen drar ut på tiden? 🙂

   Oavsett så är din kommentar otroligt okunnig och framförallt elak. Du säger att du inte menar något illa men det gör du 100%, det finns ingenting i din kommentar som är snällt eller sympatiskt. Du måste ha en fruktansvärd personlighet för att kunna känna att det är värt din tid och energi att skriva något elakt till någon på nätet. Fy.

   • Annika skriver:

    Promenader och gå i trappor är bara en myt, det finns ingen forskning som visar att om man går promenader lr går i trappor skulle sätta igång en förlossning. Så det är nog du som har okunskap och inte jag?? sjävklart så förstår jag det här med tappen o vad får göra o inte. Menar hon ligger i soffan hela dagarna, vilket gör mig förundrad. Många använder sin graviditet som ursäkt till att inte göra ett skit! Din personlighet verkar vara underbar! ?

    • Leoni skriver:

     Min förlossning gick segt, så jag fick gå en promenad och det startade direkt med kraftigare värkar – Hon var ute drygt 1h senare. Det finns ingen forskning som påvisar att det startar en förlossning, men i de flesta(!) fall så hjälper det faktiskt, och därav rekommenderas man att gå promenader/gå i trappa för att starta den och att INTE göra det för att hålla bebis kvar där inne 🙂

     Om Alexandras läkare har sagt att hon bör ligga stilla och vila så mycket som möjligt så känns det mer logiskt att lyssna på läkaren som är utbildad, än på en läsare som endast har åsikter 😉

  • Eva skriver:

   Vilken gräslig och respektlös kommentar….. Allas graviditeter funkar ju inte på samma sätt som dina… Eftersom Alexandra tidigare skrivit att hon träffar specialistläkare och hon har gjort fler ultraljud än ” vanligt” så lär dom väl ha haft lite extra koll på henne ?
   Hade det nu vart så att hon känt för att ligga på soffan och käka praliner , vem är du att dömma? Det har ingen av oss att göra med , man kan ju välja att sluta läsa bloggen om man stör sig.
   Beträffande förvärkar , möjligt att alla har det , men alla lär inte känna av det isåfall för jag har då aldrig känt några ( 6 barn)

  • Josefin skriver:

   Skrämmande att du själv fött två barn och visar noll respekt för att andra kvinnor som föder barn inte är exakt som du. Du verkar väldigt arg och bitter, något du döljer med små gubbar som gråter av skratt. Blir rent av jävligt förbannad när jag läser din kommentar. Ingen medkänsla, respekt, hänsyn eller vänlighet. Vad vet du egentligen om Alex situation, vet du exakt hur hon haft det och exakt vad läkarna sagt? Nej. Dessutom har hon ju visst haft vissa tecken på att föda tidigt så fattar ärligt talat inte vad du svamlar om. Och om hon är ”lat” på grund av rädsla för att föda för tidigt så får väl hon vara det, det har väl hon all rätt att vara! Tycker din kommentar andas avundsjuka. Läs din kommentar igen och fråga dig själv hur det kommer sig att du kan skriva så till en annan person. För inser du inte att det både är otrevligt, ohyfsat och väldigt konstigt att skriva så här till någon annan så mår man inte riktigt bra. Hoppas du inser det och på nåt sätt kan få må bättre.

   • Annika skriver:

    Josefin det var mina åsikter o tanke kring hennes graviditet. Tycker hon överdrivit till max med allt. Låt mig tycka det, så får du tycka va du vill fröken duktig? och tack föratt du är mån om mig! Jag mår mycket bra ?? bara föratt man skriver sin åsikt så innebär det inte automatiskt man mår dåligt som du verkar tro. Döljer ingenting med smilis gubbe?? vad svamlar du om? Men tack för din omtanke! Hoppas du mår bra också 🙂

    • Tilde skriver:

     Fast när man skriver en otrevlig åsikt så är det ju anmärkningsvärt. Då tänker man ju att antingen är personen ouppfostrad, elak eller mår dåligt. Men egentligen beror det nog på det här med sociala medier och tappa gränser. Att folk får för sig att dom kan säga vad som tycker och tänker hur som helst utan filter till personer som visar upp sig på sociala medier. Kanske rättfärdigar man det med att dom valt att vara influencers och då får dom ta folks åsikter. Jag personligen håller inte med. Och det är också visa skillnad s att skriva en negativ åsikt om till exempel ett samarbete och en negativ åsikt om ytterst personliga saker såsom barn eller graviditet.
     Dessutom har hon fått bricanylinjektion för att hon just var på väg till tidig födsel vilket du nog inte fick i din andra graviditet så om du nödvändigtvis ska jämföra blir slutsatsen att hon haft det annorlunda än dig.

    • Josefin skriver:

     Att ha en åsikt och att trycka ned någon genom att vara elak är inte samma sak. Jag kanske blev lite väl upprörd (skyller på mina gravidhormoner) men står fast vid att jag tycker du bör reflektera över hur du beter dig.

 • Ellinor skriver:

  Jag finner stöd i att läsa att du har det som jag har det typ, känns fint att du delar med dig och då känner jag mig mindre ensam i min situation ❤ Är i vecka 33 med första barnet som är litet enligt måtten, ska på första tul om en vecka och är så orolig över det. Jag är ungefär som dig i kroppen sedan innan och har alltid varit smal. Får konstant höra hur liten mage jag har och att jag bantar osv trots att jag äter mer än jag egentligen orkar bara för att bevisa att det inte alls är så. Känns så himla ensamt och sorgset. Vill bara må bra och att bebisen ska må bra och växa!

 • Leoni skriver:

  Min dotter föddes i v.39+2 då jag blev igångsatt för att hon beräknades vara liten, hon var 47cm och vägde 3.262g – Hon var helt perfekt!! 🙂 Jag vet att det är svårt att inte oroa sig, det gör man naturligt, men försök att tänka på att det är jätte sällan dessa mätningar stämmer och det brukar diffa en del i vikt och längd när dom gör mätningarna. Med största sannolikhet så ÄR hon mindre, men också större än dom tror att hon är 🙂 Och som du säger, hennes organ kommer att vara färdigutvecklade och bara det gör ju sååå stor skillnad! Hon kommer att äta upp sig snabbt på utsidan – Du och din kropp gör ett FANTASTISKT jobb. Hejar på dig/er nu sista dagarna, hoppas att hon stannar inne till minst v.38 🙂 Stor kram <3

 • V skriver:

  Hej!
  Du är super fin som gravid?
  Såg på din story att du var orolig över att stanna på sjukhuset en längre tid. Oftast när bebisarna födds med en vikt över 2400-2500 får dom åka hem inom några dagar om allt är som det ska.
  Håller tummarna för att hon vill stanna inne tills bf så hon öka lite mer i vikt❤️
  Lycka till när det är väl dags, så spännande, finns inget bättre än bebisar❤️ Har själv två stycken hemma?

 • fia skriver:

  Jag gick tre dagar över tiden med min dotter och ut kom en liten tjej på 48 cm och 2.49 kg. Inget tydde på att det var en så pass liten tjej i magen. Dom på förlossningen sa också att det inte var något att oroa sig för, att det inte berodde på något jag gjort. Vissa är helt enkelt bara mini när dom föds 🙂

 • Maria skriver:

  Hej! Vad är det för ny olja du provar? Är också gravid och på jakt efter en bra olja ? Stort lycka till sista delen av graviditeten! ❤️

 • Lisa skriver:

  Födde en dotter mars 2018. 1 dag innan BF. Hon var bara 45 cm lång och vägde ynka 2590 gram. Frisk som en nötkärna och växte till sig fort. Ökade i vikt innan vi ens åkt hem. Stannade på BB hotellet 3 dagar.

  En barnmorska sa till mig, när jag kände mig ledsen över att hon var så liten, ”vi får inte större bebisar än vad vi kan få ut”, haha. Vet inte om hon bara ljög, men det kändes bättre, haha.

 • Lovisa skriver:

  Alltså wow, heja dig! Du är så grym som klarat dig igenom alla veckor med nervositet & oro ??
  Tack för att du delar med dig! Lycka till när det drar igång ❣️

 • Marre skriver:

  Min dotter beräknades också vara mindre än snittet på TUL. Hon föddes v.40+3 och vägde då 2,9 kg. Gick ner till 2,7 kg som mest första dagarna men sen gick hon upp enligt sin kurva ? tyckte hon var alldeles perfekt när hon kom ut!

 • Lisa skriver:

  Med min dotter hade del fel på ett helt kilo två dagar innan hon föddes haha! Hon beräknades väga 3.4 kg, men vägde 4.4 kg när hon kom ut. Och då hade vi gjort ca 6 ultraljud veckorna innan av andra orsaker där alla ultraljud mätte att hon var mycket mindre än vad hon faktiskt var i verkligheten. Så det kan allt gömma sig en mycket större bebis i magen än vad man får höra ? Fattar inte hur de kunde missa att hon var så stor haha, det var flera olika läkare som gjorde ultraljuden och alla gav samma cirka-vikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.