KRISMORSAN

Tjena darlings! Hur mår ni? Själv har man haft några lite låga dagar här hemma som ett resultat av lite sömn, omständigheterna i omvärlden och att inte träffa några människor haha. Blir så irriterad på mig själv för känner att jag inte har någon rätt att känna så, då min situation är så bra jämfört med så många andras nu. Men nu är jag på uppgång! Utöver det har jag känt mig väldigt osäker på mig själv vilket inte heller hör till vanligheterna då jag oftast inte bryr mig om sånt. Har känt mig så sliten och saknat mitt gravida jag. Vet inte om det är normalt? Känner mig bara tom och försvunnen typ. Är inne i en fas där jag ska lära känna Alexandra 3.0 som inte är samma som Alexandra innan gravid gång 1, efter graviditet 1 eller som gravid gång 2. Separationsångest från mitt gravida jag som jag älskade tror jag. Jaja, det är verkligen ytliga problem som jag inte ens borde kalla problem men ville ändå berätta om vad som gått i mina tankar sista dagarna då det är lätt att man bara zoomar ut när det är lite sämre, och delar med sig av allt som är topp!

Har i alla fall gjort en ytlig fix här hemma som varit mysigt och även fast jag fortfarande känner mig lite hängig så var det skönt med lite Alex-tid för nästan all min vakna tid (och iofs sovande tid också) sitter jag ihop med någon liten, så tog chansen när den kom! Jag färgade och vaxade mina ögonbryn igår. Kört lite ansiktsmasker i veckan för jag var så sjukt torr innan. Målat tånaglarna. Skrubbade hela kroppen osv. Känner mig lite pånyttfödd och som att jag ömsat bort negativa Alex haha!

Men ville bara kika in och önska er en fin fredag <3

16 reaktioner på “KRISMORSAN”

 • Natasja skriver:

  Ta det lugnt och försök att inte lägga press på dig själv känner jag rent spontant. Vet inte hur du hade det sist men jag fick mitt första barn för 6 månader sen och jag kände mig helt lost och känslorna var helt kaos hela den första månaden i allafall innan det lugnade ned sig (hormonellt) antar jag. Styrkekramar till dig ❤️❤️

 • Stine skriver:

  Hei Alexandra! Det beige sengetøyet du har på sengen deres i instastory, hvor er det fra? 🙂

 • Silla skriver:

  Baby blues är ju inte helt ovanligt. Sök stöd om du känner att det inte går över. Ingen idé att lägga skulden på dig själv. Kram!

 • Josefine skriver:

  Men vet du, Alexandra! Jag brukar också bli irriterad på mig själv när jag mår dåligt eller har ångest för man har det bättre än andra. Men dina problem är ju dina problem och de får visste kallas problem, även om det kunde varit värre. För annars mår man sämre för man inte tycker man har rätt att ”klaga” eller anse att något är problem. Det är fint att du tänker så, men förminska aldrig dina problem. De är ju verkliga för dig <3 <3 Men förstår man kanske tänker så extra mycket när man är en offentlig profil för annars kommer det väl läsare om pekar finger istället. Men iaf!! Förminska inte dig själv. Hoppas det känns bättre för dig snart. Kram <3

 • Sandra skriver:

  Ta hand om dig själv. Baby blues är så himla vanligt, kan vara det om du upplever att det inte går över. Än mer påtagligt i dessa tider när hela världen är i oro. Nämn ditt mående för bvc, dom kan så mycket om det och om du skulle behöva något stöd. Fina du, hoppas du landar och får må bättre snart.

 • mjölk skriver:

  Hej! Såg att du frågade på insta om preventivmedel. Kolla upp Nuvaring! Det är minimalt med hormoner som verkar lokalt i slidan. Man behöver bara tänka på det var tredje vecka. Det gör inte ont och är jätteenkelt att hantera. Tips!

 • Anna skriver:

  Hej
  Såg att du frågade om kopparspiral och förstod att du inte vill ta hormoner. Tycker ändå du ska fundera över hormonspiralen! Det är extremt lite hormon som verkar lokalt i livmodern så hormonet inte går ut i blodet i resten av kroppen (vilket ger få biverkningar). Du får även mindre blödningar och mindre mensvärk. Har du besvär med rikliga blödningar och mensvärk ska du absolut inte välja kopparspiral. Hormonspiralerna finns i olika storlekar, de med minst hormon är kyleena (sitter i 5 år) och jaydess (3 år). Är läkarstudent och det är verkligen hormonspiral som gynekologerna förespråkar! (Även p-staven ger väldigt bra skydd men troligtvis mer biverkningar för dig).

 • Sofia skriver:

  Hej <3 Jag fick mitt andra barn typ prick samtidigt som du. Och storesyskonet är typ lika gammalt (litet) som Lou. Ville bara säga att jag har känt EXAKT samma sak de senaste dagarna. Det får vara okej, det är en stor omställning – i kombination till oro runt om i världen. Vi kommer tillslut bli de bästa 3.0 morsorna som finns. Stor kram

 • Nina skriver:

  Gumman ibland behöver man bara en rejäl dusch och en hårtvätt så är man tillbaka på banan 🙂 Tänk egentligen vilken utmärkt tid det är att just nu i dessa tider vara hemma med en nyfödd bebis och bara få vara hemma och gosa. Även om sömnbristen är total och känslan av att man inte äger sin egen kropp finns där 24/7 så klarar man (kvinnor) det. Kämpa på du är grym! 🙂

 • Elina skriver:

  Hej! Fick mitt andra barn för 3 månader sen och jag lovar dig att allt är normalt att känna. Hela familjen ska få nya identiteter och rutinerna kommer åt sidan (vilket fick mig att bli lost) haha.
  Men sen går veckorna och rätt som det är så är allt ”som vanligt” rutinerna sitter. Allas nya identiteter i familjen sätter sig och livet känns toppen. Låt det ta tid. Jag kunde också sakna graviditeten, när det ”bara var vi”. Det är okej att känna så. Det vänder och då till det bättre! Kram ❤

 • Jessica skriver:

  What do you and your boyfriend do for work? You live such a nice lifestyle, renovations on apartment and take out all the time. Is it because you are an influencer? It would help your readers know more.. You live such an unrealistic life..

 • Karin skriver:

  Saknar dina inlägg❤Hoppas att du mår bättre!

 • nivito.se skriver:

  hoppas du löser detta :

 • Carolina skriver:

  Efter båda mina två graviditeter upplevde jag att jag påverkades mycket av hormoner som lever loppan i kombination med den stora förändringen. Efter andra förlossningen kunde jag till och med sakna tiden innan just för att det var tryggt och det ”normala” (samtidigt som jag såklart älskade mitt andra barn massor). Har helt enkelt insett att hormoner efter graviditet och förändringen i sig inte riktigt är min grej.

  Min svärmor sa till mig att man ska se de första 3 månaderna efter förlossningen som en fjärde trimester på så sätt att hormonerna är inte i balans, kroppen ska läka, man ska lära känna en ny person etc etc. Och kanske just att dom första tre månaderna är en parentes i livet där allt är upp och ner på så många olika sätt.

  Jag kan sätta mig in i din känsla utifrån det du skriver och med största sannolikhet kommer det gå över ju längre tiden går ? och det är okej att känna så som du gör även fast man såklart inte vill det.

 • Sofie Lidén skriver:

  Hoppas du känner dig bättre snart och att du får en mysig fredag ??

 • Louise skriver:

  Hej Alexandra. Vart kommer ditt fina halsband ifrån? Tacksam för svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.