SENASTE NYTT FRÅN GÅRDEN

Det här mina vänner är vårt framtida gym i ladugården. Ladugården är den som behöver mest kärlek på gården och den kommer få en ny, fräsch klädsel av plankor och dom gamla kommer bytas ut! Det har också röjts och rensats och rivits. Den ska även få helt ny färg på utsidan, isolering på den delen gymmet byggs + ett innertak för att värmen inte ska dra iväg. Men nu är betongplattan gjuten och ett stort steg mot vår drömlada 🙂 Hela ladugården är superstor och det är alltså bara en bit vi gör detta med. Övriga delen kommer få vara just ladugård och i framtiden har vi väl tänkt att man kan göra den delen idyllisk för t ex ett bröllop eller andra festligheter. Tänk typ halmbalar, en gammal skrinda och ett robust långbord i trä. Fint!

Poolen har först grävts, och det var några långa stunder en stor sten verkade vara ett berg. Lyckan när vi insåg att vi slapp spränga! :’))) Poolen kostar redan en hel förmögenhet så huvudvärk ombeds vänligen. Sen har det armerats och nu även gjutits platta. Nästa steg är montering av själva poolen men det är väldigt många steg kvar innan man får sig sitt premiärdopp, men är i chock över hur snabbt min man roddat detta + hur snabba företag vi hittat att anlita för det som behövs. Det är bäddat för en succé sommar om allt går vägen, men det vågar man knappt tro. Känns nästan för bra för att vara sant! Att vi kollat landställe så många år och visste exakt hur vi ville ha allt i nästan minsta detalj har dock påskyndat allt gaaaanska mycket.

Här ska det bli betongpelare och oklar grind. Det är ju väldigt fint med en grind i smide men tror att trä passar sig bättre i miljön. Antingen faluröd eller vit? Vi får se. Det är ju absolut ingen stress men allt som skulle ha betong behövdes fixas samtidigt för att komma så billigt undan som möjligt.

Det var senaste nytt från huset! Som ni ser är det mest gården runt huset som får uppmärksamhet. Det beror på att huset har fått så mycket kärlek under åren att det är otroligt välbevarat. Det enda stora som kommer ändras i huset är köket faktiskt, men vi behåller en del av det gamla. Det har också tagits bort parkett för att få fram samma originalträgolv i hela huset. Och tagits fram trätak som väntade på att få komma fram igen 🙂 Det finns ett uterum som är ganska modernt som vi kommer ta tillbaka ett sekel och göra punschveranda av framöver men det är ett senare projekt. Inga jättegrejer alls, lite färg/tapet för att få det till vårt personliga hem bara sen!

Annars så glad över hur allt gått hittills och vilken fantastisk man jag har. Vi är dreamteam och jämfört med vår förra renovering är vi på ett helt annat ställe i livet. <3

5 reaktioner på “SENASTE NYTT FRÅN GÅRDEN”

 • Moa skriver:

  Asså wow!! Grymt att kunna leja in för att få klart allt! Själv gör man det mesta på egen hand med hjälp av youtube så det tar TID haha. Obs har inget gård bara hus? Men verkligen vill se mer, hoppas du filmar massor också och att ni får klart så ni kan njuta hela sommaren i er idyll. Verkligen idyll?

 • Linnéa skriver:

  Wow! Så fint det kommer bli? Ska bli väldigt roligt att följa er renovering av gården, har följt dina uppdateringar av letandet av ett sommarställe nu ett tag, så glad för er skull när du skrev att ni äntligen hittat ett??

 • Helena skriver:

  Ska ni bo där permanent? Så fint!

 • Elle skriver:

  Så roligt att följa! Vill bara se mer och meeeer! ?

 • Sara skriver:

  Kul med uppdatering om hur det går och och att det går smidigt! Verkar bli väldigt mysigt och fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.